100% Rome

100 RomeOm deze reisgids op de best mogelijke manier te kunnen recenseren deden we dat in Rome zelf. Met het boek in de hand begaven we ons naar de toeristische hotspots van de stad, zoals het Colosseum, de Spaanse trappen, de Trevifontein en het Pantheon.

Op deze plekken wil je natuurlijk alles weten van de historie, maar jammer genoeg is daarvoor maar weinig aandacht in 100% Rome. Over het Colosseum staan welgeteld vier regels in het boek, terwijl we op deze historische plek alles wilden weten over wat er gebeurde in het Colosseum, wat er gerenoveerd is en wat er nog origineel is, maar daarover is niets terug te vinden in deze reisgids. En dat geldt eigenlijk voor alle grote hotspots. Daarvoor moet je 100% Rome dus niet hebben.

Wel is het geschikt voor het vinden van lokale middenstand van echte Romeinen. Zo kwamen we terecht in een straat vol restaurants, maar zonder ook maar één toerist, de Via di Monte Testaccio. Dat was leuk, en daar waren we zonder 100% Rome nooit terechtgekomen. Deze reisgids is dan ook meer geschikt voor eten, drinken en shoppen dan voor de historische bezienswaardigheden.

Waardering: stersterster

Hier verkrijgbaar