Boonstra – Manfred Bik

Boonstra van Manfred Bik is een waar feest om te lezen. En dat terwijl reclameman Bik met dit boek over ‘Nederlands meest dwarse CEO’ eigenlijk met een fikse achterstand begon. Cor Boonstra heeft immers niet het meest positieve imago, en het laatste wat van hem werd vernomen had te maken met schandaaltjes en affaires.

Daarom is het des te knapper van de auteur dat hij een ware pageturner heeft afgeleverd die een onthullend kijkje biedt in de wereld van niet alleen Cor Boonstra, voormalig baas van Philips, maar ook in die van het zakenleven op zich, en van het wheelen en dealen in de boardroom van de grootste bedrijven.

Gedurende het lezen krijg je zelfs sympathie voor Boonstra, die zich zonder diploma’s wist op te werken tot zakentycoon. Een ongelooflijk verhaal, waaruit ook de toewijding van Boonstra spreekt. Hij was altijd als vroegste op de zaak, al om 7:00 uur, en ging als laatste weg. In het weekend werd er in de kelder van zijn huis vergaderd met zijn belangrijkste adviseurs en collega’s. Als er één les te trekken valt uit dit boek, is het wel dat CEO worden, een ambitie van velen, echt ten koste gaat van de rest van je leven.

Waboonstraardering: stersterstersterster

Hier verkrijgbaar