De Datameesters

De Datameesters schetst een fascinerend beeld van de wereld achter de muisklik. Door de vergevorderde technologie blijkt dat er uit ons surfgedrag veel valt af te leiden. Op welke onderwerpen je zoekt op google, welke boeken je koopt, het zijn allemaal indicatoren voor toekomstig surf- en koopgedrag en dat is precies wat De Datameesters die auteur

Stephen Baker beschrijft willen voorspellen. Inmiddels weten we dat we achter de computer niet zo anoniem zijn als het lijkt, maar dat uit de gekste muiskliks dingen worden afgeleid mag opzienbarend heten. Zo zijn mensen die de rechtermuisknop gebruiken een heuse aparte groep voor onderzoekers. De resultaten van al hun onderzoek lijken echter geen garantie te bieden voor succes.

Als je bijvoorbeeld op Amazon een boek koopt, gaan ze er vanuit dat je nog meer boeken over hetzelfde onderwerp wil hebben, en die worden je dan aangeraden als suggesties. Ik heb echter nog nooit zo’n suggestie gekocht, en met mij ongetwijfeld vele anderen, waardoor het werk van De Datameesters best wel eens grotendeels voor niets zou kunnen zijn.

Waardering: 

Koop ‘em hier