Frank en vrij – Frank Masmeijer

In zijn boek Frank en vrij schetst Frank Masmeijer een beeld van de gebeurtenissen rondom zijn arrestatie in een van de grootste drugszaken aller tijden in België. Het verschijnt voordat de uitspraak is gedaan, maar het zal wellicht dezelfde inhoud bevatten als wat Masmeijer de aanklagers heeft verteld.

Dat de verdachte zelf zijn verhaal vertelt geeft natuurlijk een uiterst subjectief beeld van wat er gebeurd zou zijn, en dit boek is dan ook allesbehalve een bekentenis. Waar het op neerkomt is dat Masmeijer zegt alleen wat mensen met elkaar in contact gebracht te hebben, niet eens wetende dat het over drugs ging.

Opmerkelijk is dan wel weer dat hij in het boek verklaart dat hij verwacht vijf jaar celstraf opgelegd te krijgen. Waarom zou iemand, die met de misdaad niets te maken heeft, zo’n lange celstraf verwachten? Het geeft aan dat er na het lezen van Frank en vrij nog talloze vragen resteren, en de grootste vraag is misschien wel of de uitgever het predicaat ‘waargebeurd’ op het omslag had moeten printen.

Waardering: ★★★☆☆

Hier verkrijgbaar