Geroezemoes in het gras – Dave Goulson

grasDe Britse hoogleraar biologie Dave Goulson kocht in het kleine Franse dorpje Epenède, gelegen in het midden van Frankrijk in de buurt van Limoges, een oude vervallen boerderij. In deze oude woning heeft hij allerminst bezwaar tegen dierlijk bezoek, en dan met name van insecten. De balken worden aangevreten door houtworm, en dat vindt hij helemaal niet erg, sterker nog, hij geniet ervan.
Wij zouden er niet willen wonen, in dat van insecten vergeven huis, maar de man kan er wel geanimeerd over vertellen, net als over alle andere beestjes die hij aantreft op dit stukje Frans platteland. Vooral het hoofdstuk over de bedwants zal bij menigeen voor koude rillingen zorgen en voor angst om nog ergens een vreemd bed in te stappen. Dave Goulson laat ons kennismaken met allerhande beestjes die ons normaal niet zo opvallen, en opent daarmee een geheel nieuwe wereld.
Een aardige toevoeging was wellicht geweest om de behandelde beestjes ook af te beelden, want alles leuk en aardig, het zou ook leuk zijn om de beschreven insecten zelf in het wild te kunnen herkennen. Dat gaat nu zonder google niet lukken. De insecten op het omslag zijn willekeurig gekozen.

Waardering: sterstersterster

Hier verkrijgbaar