Heilige identiteiten – Machteld Zee

Heilige Identiteiten is een weerslag van het proefschrift van Machteld Zee, die onder leiding van Paul Cliteur onderzoek deed naar shariarechtbanken in Engeland. Maar in dit boek gaat ze veel verder dan dat. Het is een onheilspellend verhaal over de opmars van de islam in het Westen, die gefinancierd door miljarden uit Saoedi-Arabië het Europese continent moet overnemen.

Op welke slinkse wijze dat proces zich voltrekt wordt helder beschreven door de auteur, die aanwezig was bij enkele zittingen van shariarechtbanken, die in Nederland (nog) niet zijn toegestaan. Zee beschrijft dat de moslims onder het mom van gelijkheid van godsdienst hun totalitaire ideologie zeer effectief een plaats hebben gegeven in het westen.

En vaak zijn het cultuurrelativistische autochtonen die het voor hen opnemen, volgens de auteur onwetend van de ware motieven van de moslimleiders, wier uiteindelijke doel het volgens haar is om vanuit de achterbuurten de sharia in de praktijk boven het westerse recht te laten gelden. In Engeland is dit al gelukt. Meer beleidsmakers zouden van dit belangwekkende onderzoek van Machteld Zee kennis moeten nemen.

Waardering: ★★★★★

Hier verkrijgbaar