Mindf*ck – Victor Mids

In zijn boek Mindf*ck geeft tv-ster Victor Mids samen met zijn compagnon Oscar Verpoort een kijkje in de wereld van de illusionist. De cover belooft 101 illusies en experimenten, en die krijgt de lezer ook. Ieder hoofdstuk begint met een theoretische verhandeling over bijvoorbeeld een optische illusie, compleet met plaatjes, en de tweede component van het hoofdstuk is de beschrijving en uitleg van een goocheltruc.

Want uiteindelijk is Victor Mids, ondanks al zijn claims over psychologie en geneeskunde, gewoon een goochelaar. In het boek is te lezen dat hij al van kinds af aan optrad op allerhande partijtjes, net als zijn compagnon. Het slimme dat zij hebben gedaan is zich te onderscheiden door net te doen alsof het geen trucs zijn, maar meer dan dat, namelijk spectaculaire mindf*cks.

De aanpak van de twee legt hen geen windeieren, want naast het succesprogramma, dat zij zelf bedacht hebben, de doorbraak op tv in Duitsland en nu dit boek, laten Victor Mids en zijn partner zien dat goochelen weer helemaal hip is, juist vanwege hun verfrissende benadering.

Waardering: ★★★★☆

Hier verkrijgbaar