Stralingsgevaar!

De Belg Patrick Vanden Berghe is een van die mensen die overgevoelig zijn voor straling, en daar een hoge prijs voor betaalt. Het fenomeen is betrekkelijk nieuw, en dat komt niet in de laatste plaats doordat de medische wereld jarenlang niet heeft willen zien dat onschuldig ogende technologieën zoals GSM, UMTS, DECT en radongas in bouwmaterialen bij mensen die daar gevoelig voor zijn ernstige medische klachten kunnen veroorzaken.

De schrijver van Stralingsgevaar! heeft het aan den lijve ondervonden en heeft in de afgelopen jaren dat hij werkzaam was voor de Belgische overheid ook de scepsis meegemaakt die men had over zijn klachten. In zijn boek beschrijft hij hoe gevaarlijk straling kan zijn, en hoe weinig bewustwording er is. De grote massa beschouwt verhalen over straling van DECT draadloze huistelefoons al snel als een complottheorie en laat de oren liever hangen naar de overheid die zegt dat het allemaal wel meevalt.

Vanden Berghe weet dat het niet meevalt, en biedt naast zijn persoonlijke relaas in het boek ook handreikingen voor beleidsmakers om stralingsniveaus in de toekomst binnen de perken te houden. (isbn: 9789064455650)

Waardering: ****