Telegram voor Mecánico – Geert van der Kolk

Telegram voor MecánicoGeert van der Kolk is van origine journalist, maar begon in de jaren ’80 met korte verhalen, en Telegram voor Mecánico is zijn nieuwe roman. Het fraai vormgegeven boek vertelt het verhaal van Elizondo, woonachtig in de Dominicaanse Republiek, in de bestaande zandduinen en zoutpannen van Las Salinas. Elizondo wordt Mecánico genoemd omdat hij monteur is.

Dan begint een ingenieus gecomponeerd verhaal, dat met ogenschijnlijk toevallige gebeurtenissen een sluitend web spint rondom de hoofdpersoon, die een telegram krijgt dat zijn 30 jaar geleden overleden vader op sterven ligt, en dat hij verwacht wordt in een afgelegen bergdorp. Daar wordt het plot verder uitgewerkt en blijkt het een sinister zaakje te zijn, waarvan nog maar afgewacht moet worden of de monteur het overleeft, want zijn pistool heeft hij bij.

Telegram voor Mecánico is een ingenieus gecomponeerd verhaal, dat je na afloop eigenlijk nog een tweede keer moet lezen om precies te ervaren hoe de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Waardering: sterstersterster

Hier verkrijgbaar