100% Toscane

toscane

De 100% Toscane reisgids is verassend veelzijdig. Meer dan 300 pagina’s met alle denkbare info over de streek geeft veel waar voor het geld. Toscane is al jaren een populaire bestemming voor Nederlanders. Geen wonder, want Florence en de scheve toren van Pisa moet iedereen een keer gezien hebben. Maar wie dieper de regio in gaat, ontdekt dat Toscane nog plekken kent waar je (letterlijk én figuurlijk) het echte Italiaanse leven kunt proeven.

Rijd de Chianti-route en lunch tussen de Italianen aan lange tafels in de boomgaard, proef olijfolie bij de boer, word wakker met het uitzicht op de prachtige heuvels, geniet van het uitzicht vanaf de torens van de oude vestingstadjes en kom terug in Pisa om verder te kijken dan alleen die scheve toren.

En ook handig: er zit een gratis navigatie CD rom bij die je kunt uploaden in je navigator, een autokaart, stadsplattegronden en wandel- en autoroutes. Helaas werkt hij alleen in Garmin en Tomtom.

100% Toscane brengt je naar die plekken waar anderen niet komen, want het is gemaakt door mensen die er echt zelf wonen. Absoluut een aanrader voor wie naar deze streek afreist.

Waardering: *****