boek

De Miljoenenroof – Rudie Kagie, Marian Husken (ebook)

miljoenenroofDe Miljoenenroof vertelt het verhaal van oplichter Clemens K., die in 2009 € 16.000.000 wegsluisde en met de noorderzon vertrok. Dit boek leest als een avonturenroman, waarbij in chronologische volgorde de gebeurtenissen worden beschreven en een uitvoerig beeld wordt geschetst hoe Clemens tot zijn daad kwam.

Dat is ook wat De Miljoenenroof een spannend boek maakt, want Clemens, hoofd financiën bij een cultuurfonds, hield nauwelijks een cent over aan zijn illegale operatie. Het begint allemaal met een leraar op zijn sportschool, van wie hij vechtsportles krijgt, en die zich ontpopt als zijn nieuwe beste vriend. Hiermee wordt eigenlijk de kiem gelegd voor de latere miljoenenfraude, want de vechtsportleraar heeft al snel in de gaten dat Clemens geautoriseerd is om bedragen van de rekening van het fonds te halen. Als goede vriend vraagt hij anderhalve ton te leen, die nooit wordt terugbetaald.

Om niet teveel te verklappen, krijgt hij daarna nog te maken met nietsontziende Russische en Nederlandse criminelen, die allemaal een graantje van Clemens geheime kassa willen meepikken. Uiteindelijk belandt hij zelf min of meer berooid in Thailand, en op dit moment zit hij in de gevangenis. De zaak loopt nog steeds, en dat maakt dat het boek een deels open einde heeft, maar maakt het des te interessanter om de uitkomst van die zaak te volgen. Een zeer boeiend en interessant boek dat je wíl lezen.

Waardering: sterstersterster

Hier verkrijgbaar