5-sterren recensiesboek

De Ontdekking Van Machu Picchu – Mark Adams

Iedereen kent Machu Picchu als een van de mooiste ruïnes op onze planeet, maar slechts weinigen hebben het ook in het echt gezien. Dat komt door de afgelegen ligging in het hooggebergte van Peru. Ook Mark Adams, werkzaam bij een reismagazine, deed zijn werk vooral vanachter zijn bureau, totdat hij het plan opvatte om zelf naar de oude Inca-bouwwerken te gaan kijken.

En dat deed hij niet zoals de doorsnee toerist, maar via de oude route die de ontdekker van de bouwwerken, Hiram Bingham III, had afgelegd toen hij de tempels ontdekte. Dat was in 1911, en 100 jaar later deed de schrijver het opnieuw. Het is een fascinerende tocht door een onherbergzaam gebied, een tocht die we misschien allemaal wel eens zouden willen maken, maar waar het in werkelijkheid eigenlijk nooit van komt.

Alleen al daarom is het interessant om te lezen wat hij allemaal meemaakt op zijn reis, en en passent leren ook nog hoe de ontdekking destijds in zijn werk ging, en horen we van de controverse die er omheen hangt. Een buitengewoon boeiend reisverhaal dat de verbeelding tart.

Waardering 

Hier te koop