5-sterren recensiesboek

De Zamperini Legende – Laura Hillenbrand

de_zamperini_legende boekDit boek uit 2012 is in 2014 opnieuw uitgebracht onder de titel Unbroken, naar aanleiding van de verschenen film. Door DeRecensie.NL in 2012 uitgeroepen tot boek van het jaar.

Het is een fascinerend waargebeurd verhaal wat is opgetekend door bestsellerauteur Laura Hillenbrand over een man die in de vergetelheid was geraakt, maar een uitermate boeiende levensgeschiedenis heeft.

Louis Zamperini is een eenvoudige jongeman uit een Amerikaans stadje, die onvermoede talenten blijkt te hebben als hardloper. Hij wint de ene na de andere wedstrijd en komt voor Amerika uit op de Olympische Spelen. Maar dan begint de Tweede Wereldoorlog en wordt de hardloper naar het front gebracht, waar hij aan boord van een bommenwerper wordt gestationeerd. Waar hij iedereen om zich heen ziet sterven, overleeft hijzelf als door een magisch toeval, en misschien ook wel door zijn ijzeren conditie.

Hij stort neer, drijft maanden in de oceaan, wordt krijgsgevangen gemaakt en op alle mogelijke wijzen gemarteld, maar toch blijft hij mentaal veerkrachtig en komt uiteindelijk als overlevende uit de oorlog. Een fantastisch boek dat pagina na pagina blijft boeien en nu al een klassieker kan worden genoemd.

Waardering:  

Hier te koop