5-sterren recensiesboek

Carlos Ruiz Zafón – De Schaduw Van De Wind

Zeven jaar geleden verscheen De Schaduw Van De Wind voor het eerst op de Nederlandse markt en veroorzaakte een ware sensatie. Nu is het door uitgeverij Signatuur in pocketvorm uitgegeven en daar staan we graag bij stil omdat dit meesterwerk simpelweg niet in de boekenkast mag ontbreken.

Misschien vinden sommigen de tekst op de achterflap wat vaag, over een Kerkhof der Vergeten Boeken waardoor het leven van de hoofdpersoon een wending neemt die hij niet had kunnen voorzien, maar het gaat hierbij niet om een echt kerkhof, maar om een opslagplaats voor oude boeken. Hier vindt de hoofdpersoon een boek van de schrijver Julian Carax met de titel De Schaduw Van De Wind.

Hierop start hij een zoektocht naar wie deze schrijver, van wie niemand zijn boeken wil lezen, is, en hierbij stuit hij op zoveel interessante toevalligheden dat hij erdoor gegrepen wordt en niet ophoudt met graven voordat hij alles weet, waarbij zelfs zijn leven in gevaar komt. Een geweldig boek dat iedere pagina weer uitlokt tot verder lezen.

Waardering: