boek

Droom groot No. 2 – Eva Jinek

In Droom groot No. 2, meer verhalen van voorbeelden, ontmoet Eva Jinek meer dan twintig mensen. Het gaat om mensen die ze bewondert ‘om hun grootse dromen en wat ze hebben gedaan om te komen waar ze zijn’. Het vertoont een zekere overeenkomst met the American Dream, het land waar ze vandaan komt. Een van hen is Carice van Houten, die was uitgenodigd voor een bijeenkomst van Extinction Rebellion, de door haar geliefde actiegroep, maar die zei ze af om naar Los Angeles te vliegen.

‘Ik weet het, vreselijk. Niet naar die meeting en dan wél met het vliegtuig naar Amerika. Ik schaamde me toen al dood,’ zegt ze in het boek. ‘Maar ik moest nog een keer naar Hollywood voor een laatste boost van mijn carrière.’ Ze was er al jaren niet meer geweest. Nu ging ze voor de laatste keer een rondje langs de belangrijke hotshots om te kijken of er nog kansen lagen in series of films. ‘Misschien voelde ik ergens nog een lichte frustratie… Dat ik daar niet genoeg gezien was, dat ik daar niet genoeg kansen had gekregen.’ En zo zijn er nog meer pakkende verhalen in dit boek die de moeite waard zijn om gelezen te worden.

Waardering: ★★★★☆

Hier verkrijgbaar