boek

Eerste Hulp Bij Emoties – Guy Winch

Eerste Hulp Bij EmotiesGuy Winch is een Amerikaanse psycholoog die een eigen praktijk drijft in Manhattan. Hij is de mening toegedaan dat psychologische schade net als fysieke schade verzorgd moet worden met een verbandtrommel, in dit geval een mentale verbandtrommel.

Uiteraard zijn er al talloze zelfhulpboeken verschenen over omgaan met psychische klachten, maar de benadering van deze psycholoog is in die zin verfrissend dat hij de zaak op een hele andere manier benadert.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld in hoofdstukken die gaan over afwijzing, eenzaamheid, verlies, schuldgevoel, piekeren, mislukking en onzekerheid. Hierbij gebruikt hij de laatste onderzoeken op deze gebieden om deze psychologische problemen effectief aan te kunnen pakken.

Punt is wel dat deze manier van aanpak wellicht iets te simplistisch is om grote problemen op te lossen, maar desalniettemin heeft Winch wel een boek afgeleverd dat geschikt is voor een breed publiek en een aanzet kan geven tot verdere verdieping en de oplossing van oppervlakkige mentale problemen.

Waardering: sterstersterster

Hier verkrijgbaar