5-sterren recensiesboek

Going Infinite – Michael Lewis

Michael Lewis, de meesterverteller van financiële drama’s, brengt met Going Infinite een fascinerend portret van Sam Bankman-Fried, de oprichter van cryptobeurs FTX. Lewis’ vaardigheid om complexe financiële verhalen toegankelijk en boeiend te maken, blijkt opnieuw in dit boek over de opkomst en spectaculaire ondergang van deze crypto-miljardair.

Lewis neemt de lezer mee in de wereld van Bankman-Fried, een raadselachtige figuur met een ongebruikelijke combinatie van genialiteit en nonchalance. Hij schetst een indringend psychologisch portret van deze jonge ondernemer die, gekleed in cargo shorts en witte sokken, miljarden verdiende en even snel weer verloor. De auteur bespreekt highfrequency handel, cryptocurrencies, filantropie en uiteindelijk het faillissement en de juridische nasleep.

Het boek is zowel een financiële achtbaanrit als een diepgaande analyse van een man die de regels niet volgde en daar uiteindelijk voor betaalde. Lewis’ aandacht voor detail en zijn scherpe oog voor menselijke eigenaardigheden maken Going Infinite tot een meeslepend en leerzaam werk. Het is een briljante mix van humor, tragiek en inzicht in een wereld die voortdurend in beweging is. Dit boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de duistere en fascinerende kanten van de financiële wereld.

Waardering: ★★★★★

Hier verkrijgbaar