5-sterren recensiesboek

Ik ben Pelgrim – Terry Hayes – Boek van het Jaar

Ik ben Pelgrim is door DeRecensie.NL uitgeroepen tot beste boek van 2014! Naast dat het een fantastisch boek is, is de inhoud ook nog eens extra urgent en beklemmend door de gebeurtenissen in Parijs, begin 2015.

Ik ben Pelgrim telt maar liefst 735 pagina’s en dat is in dit geval een waar feest voor de lezer. Ik ben Pelgrim van Terry Hayes lees namelijk als een trein. Het is het eerste boek van deze auteur, die geen onbekende is in de filmwereld. Hij schreef onder meer het script voor de succesvolle bioscoopfilm Dead Calm.

Zijn boek Ik ben Pelgrim speelt zich af in de wereld van de geheime diensten. De hoofdpersoon is Scott Murdoch, codenaam Pelgrim, een van de allerbeste geheimagenten ter wereld. Hij stopt met het werk, maar vanzelfsprekend wordt er daarna nog één keer een beroep op hem gedaan, en wel door de president van Amerika zelf. Een Arabische terrorist wil de wereld onderdompelen in een pandemie van pokken, en het is Pelgrim die deze Jihadist moet zien te stoppen.

Het aardige aan het boek is dat dit weliswaar de hoofdlijn is, maar dat iedere gebeurtenis in het boek, ook een andere moordzaak die het verhaal doorkruist, zorgvuldig gekozen is. Alles hangt met elkaar samen en dat maakt dat aan het eind van het boek alle verhaallijnen bij elkaar komen. Een zorgvuldig gecomponeerd debuut, dat intelligent in elkaar zit en fascineert.

Waardering: stersterstersterster

Hier verkrijgbaar