boek

Met vallen en opstaan – Frank Visser

Ooit was hij De Rijdende Rechter bij de publieke omroep, maar sinds een aantal jaar is mr. Frank Visser overgestapt naar SBS6 waar hij met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten oplost in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. In zijn boek Met Vallen En Opstaan deelt de tv-rechter allerlei belevenissen die hij meemaakte tijdens zijn werk, zowel in de rechtbank als op televisie. Opmerkelijk is dat de anders zo correcte Visser toch een tipje van de sluier oplicht over hoe het er achter de schermen aan toeging bij KRO-NCRV.

Het was zelfs zo dat hij daar zélf vertrok, nog voordat hij bij SBS had getekend, omdat hij het gewoon niet uithield. ‘Ik voelde mij daar, zoals reeds eerder verwoord, niet langer gewaardeerd. Ik ging me steeds meer ergeren. Om eerlijk te zijn, kreeg ik zelfs een hekel aan die club,’ schrijft hij. Openhartig over zijn privéleven is hij nooit geweest, maar ook daar breekt hij mee nu zijn vrouw Margot niet meer thuis woont vanwege Alzheimer. Dat haar dit overkomen is, is een groot drama, ook voor de rechter zelf. ‘Wat had ik graag gewild dat ik degene was die door deze ziekte was getroffen.’

Waardering: ★★★★☆
Hier verkrijgbaar