boek

Mijn grote liefde – Tahmina Akefi

Tahmina Akefi windt er geen doekjes om in haar boek Mijn grote liefde, een leven met Peter R. de Vries. Gedetailleerd beschrijft ze hoe hun relatie tot stand kwam en hoe die zich ontwikkelde, met ups en downs. Maar ze waren elkaars grote liefde, zoveel is duidelijk. Peter wilde in zijn armband de letters mgl achter Tahmina’s naam laten graveren. Waar die letters voor stonden? ‘Voordat mijn hersenen die letters omzetten in woorden, zei Peter: ‘Mijn grote liefde.’ Ik was sprakeloos. ‘Die woorden moeten vereeuwigd worden,’ zei hij.’

Tahmina had een kinderwens en dat was een complicerende factor. ‘Ik wist inmiddels dat Peter jaren daarvoor al gesteriliseerd was en het dus uitgesloten was dat wij samen op de natuurlijke wijze een kind zouden krijgen,’ schrijft ze. Dus moest er een oplossing gevonden worden, maar daar waren ze nog niet uit. ‘Het kwam erop neer dat een leven met Peter voor mij een leven zonder kinderen zou zijn. Kon ik dat echt accepteren? Daar had ik nog geen antwoord op.’

Waardering: ★★★★☆

Hier verkrijgbaar