boek

Nina – Eric Smit

Schrijver Eric Smit is al jaren in een verwoed gevecht gewikkeld met zakenvrouw Nina Brink. Dat heeft nu geleid tot een ongeautoriseerde biografie.

Hierin worden bizarre zaken onthuld, en dat wilde Brink tegenhouden met allerlei rechtszaken. ‘Ik ben op alle punten in het gelijk gesteld, met boter en suiker is ze erin gegaan,’ reageerde schrijver Eric Smit in het tv-programma van Jort Kelder. Jort: ‘Je hebt gezegd: diefstal, oplichting en een slechte moeder.’ Eric: ‘Dat zijn de interpretaties van haar advocaten, ik ben daar wat voorzichtiger mee. Ik beschrijf in het boek onder meer een frauduleuze transactie waarvan de rechter zegt dat het volstrekt rechtmatig in het boek is opgenomen.’

Hebben de jarenlange rechtszaken van Brink hem al ‘richting de 70.000 euro’ gekost, toch is hij ook blij met de gratis publiciteit die hem dat oplevert, en mede daardoor zijn er nu al 20.000 stuks van het boek Nina, De Onweerstaanbare Opkomst Van Een Power Lady verkocht. De vierde druk van 5000 stuks ligt al klaar. Een onvoorstelbaar gedetailleerd boek – wat ook wel moet als je tegenstander Nina Brink heet – en alles is uitstekend gedocumenteerd. Nina Brink zoals u haar nog nooit zag.

Waardering: *****

Koop dit boek