boek

Oorlog Op Kreta ’41-’44 – Wes Davis

oorlog op kretaNog steeds zijn er boeiende, nieuwe verhalen te vertellen over de Tweede Wereldoorlog. Dat blijkt uit het nieuwe boek van Wes Davis, Oorlog Op Kreta ’41-’44. In Amerika werd het met succes uitgegeven onder de titel The Ariadne Objective.

Het gaat over de Britse Special Operations Executive, die met allerlei plannen tracht de Duitse bezetting op Kreta te ondermijnen. Maar meer nog gaat het over enkele kleurrijke figuren, wiens gangen tijdens de Tweede Wereldoorlog op Kreta tot in detail worden gevolgd.

Centraal staat Patrick Leigh Fermor, een Britse jongeman die in zijn tienerjaren een voetreis door Europa maakt, en bij de start van de oorlog een bijdrage wil leveren. Deze volop feestende en wodka drinkende avonturier bedenkt het plan om de Duitse generaal op Kreta te ontvoeren, wat ook lukt. Deze riskante sabotageactie komt aan het einde van het boek aan de orde, maar ook daarvoor is er genoeg leesplezier te beleven.

Oorlog Op Kreta ’41-’44 is een bijzonder interessant en lezenswaardig boek, waarbij de figuur van Patrick Leigh Fermor tot de verbeelding spreekt.

Waardering: sterstersterster

Hier verkrijgbaar